13.4.14

Susamlı Simit

Tuzlu çeşitleri çok sevmiyor olmama rağmen, bu simitin  benim için özel bir yeri var.Tuzlu kurabiyeler arasında karar veremiyorsanız birde bunu deneyin derim. Nefis kokulu ağızda dağılan simitlerimi çok beğeneceğinizden eminim.

MALZEMELER
  • 1 paket yumuşak margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta (beyazını üzeri için ayırın)
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 4-4,5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 çay bardağı susam(üzeri için)

YAPILIŞI
  • Malzemeleri hamur kabı içinde karıştırıp en son un ve kabartma tozunu ekleyin.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
  • Hamurdan küçük parçalar alıp simit şekli verin ve önce yumurta akına, sonrada susama batırıp tepsiye dizin.
  • 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
  • Not:tarif hatırlamadığım bir yemek dergisinden.


Hiç yorum yok: