9.4.14

Nişastalı Kurabiye


Kurabiye hakkındaki ilk yorumlar:
- Mmm deniz kenarında ıslak kumla yapılmış gibi dağılıyor.
Ardından bir öneri:
-Aslında birer lokmalık olacak şekilde yapılsa, dağılmadan yenebilir. :))
Artık yorumların devamı sizden ....

MALZEMELER
  • 1 poşet nişasta (400 gr.)
  • 2 yumurta
  • 250 gr. yumuşak margarin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 vanilya
  • 1 kabartma tozu
  • 3 kaşık un
  • Üzeri için fındık veya ceviz

YAPILIŞI
  • Yumurtalardan birinin beyazını ayırın.
  • Margarin ve pudra şekerini karıştırın.Yumurtaları, nişastayı, unu, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yoğurun.
  • Elinizle küçük parçalar koparıp yuvarlayın.
  • Önce yumurta akına sonra cevize batırıp tepsiye sıralayın.
  • 180 derecede ısıtılmış fırında kızarmadan pişirin.



Tiramisu pasta


İşte tramisunun tarifi:

MALZEMELER
  • 4 adet yumurta
  • 4 fincan şeker
  • 4 fincan un
  • 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
  • yarım fincan su
  • Bir fiske tuz
  • 1 tatlı kaşığı neskafe
Yumurta ve şekeri tuz ile 5 dk. beyaz köpük olana kadar çırpın.Limon kabuğu, suyu ve unu ilave edip biraz daha karıştırın ve büyük boy kelepçeli kalıpta 200 derecede ısıtılmış fırında 20 dk. kadar pişirin.Fırından çıkan kekin üzerini örtüp 5 dk. dinlendirin ve kalıptan çıkarın.Enine iki parçaya bölün.
Pasta katlarını yarım bardak neskafe ile ıslatın.

KREMA  İÇİN
  • 4 su bardağı süt
  • 3 kaşık dolusu un
  • 1 küçük kutu labne peynir
  • 1 poşet vanilya
  • 8 kaşık şeker
  • 2 kaşık kakao
Sütün 1 bardağını ayırıp diğerini kaynatın.Şekeri ve unu karıştırıp ayırdığınız 1 su bardağı sütü de ekleyip çırpın.Yavaş yavaş karıştırarak kaynayan süte ilave edin.5 dk. kaynatıp vanilyasını ekleyin ve üzerini kapatıp ılınmasını bekleyin.Daha sonra labneyi de ekleyip mikser ile tamamen karışana kadar çırpın.Kremanın yarısını kekin arasına yarısını da üzerine döküp yanlarına sıvayın.
Üzerine kakao serpip kenarlarına rolokat yapıştırın.


Yalancı Acı badem Kurabiye

Portakal ağacı forumunda "ece 23" ün tarifi olan "yalancı acı badem kurabiyeleri"..Ben un miktarını biraz daha azaltıp pasta altı kağıtlarında pişirdim.Oldukça leziz, bol cevizli ve yumurtasız keklerim oldu.Siz un miktarını orjinalindeki gibi 4-5 bardak kullanıp kağıtsız olarak ta deneyebilirsiniz.
Not:Ben ilk denediğimde ağızda dağılan kurabiyeler olacağını sandığım için hayal kırıklığına uğramıştım.

MALZEMELER
  • 2 su bardağı elma rendesi
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • 3,5 bardak un

YAPILIŞI
  • Malzemelerin hepsini karıştırın.En son kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip orta yumuşaklıkta bir hamur yapın.
  • Hamurdan kaşık yardımı ile parçalar alıp kağıtlara yerleştirin.
  • 200 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.

Cevizli Çörek

Ekmek makinesi almayı çok istediğim halde, haznesinin oldukça küçük olduğunu görünce almaktan vazgeçtim.Bu kararımın ne kadar isabetli olduğunu bu çöreği yaptığımda daha iyi anladım.
İlk görüşte ekmek makinesinde pişmiş hissini veren bu ekmeği dikdörtgen kek kalıbın içinde pişirdim.

MALZEMELER
  • 1 kg kepekli un + 3 kaşık beyaz un
  • 1 küp yaş maya
  • 750 ml. ılık su
  • 2 tatlı kaşığı tuz

İÇ MALZEME
  • 1 su bardağı kavrulup rondolanmış susam
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 2 tatlı kaşığı yeni bahar (olmazsa güzel olmaz)
  • Yaklaşık 1 su bardağı sıvı yağ

YAPILIŞI
  • Mayayı ılık suyun bir bardağında eritin.Unun ortasını havuz gibi açıp mayayı ve tuzu ilave edin.Kalan suyu azar azar ekleyip, bir yandan da hamuru yoğurun.Yoğurma işlemine hamur özleşene kadar devam edin.
  • Yoğurma işlemi biten hamurun üzerini örtüp ılık bir ortamda kabarmasını bekleyin.Hamur en az iki katı kabarmalı.
  • Daha sonra hamuru 2 parçaya bölün.Tezgahınızı bir miktar sıvı yağla yağlayın ve hamurun yarısını burada elinizle açın.Kalınlığı pizza tabanı kadar olacak.(yarım cm. kadar)
  • Açtığınız hamurun üzerine yeni baharın yarısını serpin.Onun üzerine de karıştırdığınız ceviz ve susamdan serpin ve hamuru kenarından başlayıp rulo şeklinde kıvırın.
  • Dikdörtgen kek kalınızın boyunda kestiğiniz hamuru kalıbın içine yerleştirin.Aynı işlemi diğer hamura da uygulayın.
  • Hamurların üzerini streç film ile kapatıp ılık ortamda tekrar kabarmasını bekleyin.(ben kalorifer peteğinin üzerine koyuyorum)
  • Kabarma işlemi bitince hamurları yüksek ısıda ısıttığınız (225-250) fırında pişirin.
  • Fırından çıkardığınız ekmeklerin üzerini elinizle ıslatıp sarın ve bir poşetin içinde yumuşamasını bekleyin.Ilık hale gelince (bu esnada yumuşamış olacaklar) kalıptan çıkarıp servise sunun.
  • Not:Bu ölçüde hamurdan, aşağıda gördüğünüz gibi 2 adet çörek çıktı.