11.12.08

Uno ile geçmişe yolculuk


Alman ekmeği ile tanışmam seneler öncesine, teyzemin Türkiye'ye gelirken aileme mahsus getirdiği ekmeklere daynanır..O şahane esmer ekmeği gün gelipte market raflarından alacağım ise tahmin edilmezdi o zamanlar..Bir süredir almak isteyip te acaba o ekmelerin lezzeti varmıdır diye almaya cesaret edemediğim Alman ekmeğini kapıma kadar gelen uno paketi sayesinde yeniden keşfetim..
Olay bir çok blogger ın bildiği gibi uno blogger sofrası daveti ile başladı..Davete katılamamam akabinde eve gelen ekmek dolu kargo paketi ve sonrası...
Tam tahıllı ekmeğimizi bayramda kahvaltı sofrasında tükettik. Alman ekmeği ve çavdarlı Rus ekmeğinin bir kısmını ise tıpkı eskiden olduğu gibi tereyağlı ve yoğurtlu ekmek kızartması yaparak değerlendirdik..Bir kaç parçasını ise labne peynir ve salatalıkla zenginleştirip yedik..Her ne kadar da fırında ekmek kızartmak sobada kızaranın yerini tutmasa da, o muhteşem tat tıpkı 20 yıl öncesinde olduğu gibi damağımdaydı..Hele bir de yanında bademli sarelle olsaydı daha ne isterdim bilemiyorum..
Yaklaşık 1 yıl boyunca Uno Lıght Ekmek dışında hiç bir ekmeğe ekmeğe el sürmeyen sayesinde 18 kilo veren ben o tereyağlı ekmekleri afiyetle yedim..Pişmanmıyım ? Hayır..Bir daha yermiyim? Kesinlikle evet. :)