28.9.07

Şöbiyet ve büzgülü baklava

Büzgülü baklava


Şöbiyet

Günlerdir yayınlayamadığım tatlıların tarifini nihayet buradan yayınlayabileceğim için mutluyum.

ŞÖBİYET

Malzemler:
  • 500 gr. baklavalık yufka
  • 300 gr. çekilmiş ceviz
  • 2 kaşık toz antep fıstığı
  • 150 gr. tereyağ
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • Bir kaç damla limon suyu
Yapılışı:
  • Yufkaları ikiye ayırın. Yarısını tezgaha serip 8 cm. karelik parçalara bölün.
  • Her kareye bir talı kaşığı iç ceviz koyup muska şeklinde kapatın.
  • Tepsiye muskaların uç kısımları üst üste gelecek şekilde dizin.
  • Tereyağını eritip tatlının heryerine değecek şekilde üzerlerine gezdirin.
  • 180 C derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
  • Su ve şekeri birlikte 15 dk. kadar kaynatıp limon suyunu ilave edip ılınmaya bırakın.
  • Fırından çıkardığınız tatlı ılınınca üzerine dökün ve antep fıstığı ile süsleyin.
BÜZGÜLÜ BAKLAVA
Malzemeler:
  • Şöbiyetle aynı malzemler kullanldığı için sadece yapılışını veriyorum.
Yapılışı:
  • Yufkalardan bir adetini ayırıp üzerine ceviz serpin.
  • 10 numaralı bir şişe kısa kenarından sarıp iki ucundan elinizle ortaya doğru büzün.
  • Şişten çıkardığınız ruloyu dikdörtgen borcamın kısa kenarına dizin. Bunu her yufkaya uygulayın.
  • Tepsi dolduğunda istedğiniz boyda kesip eritilmiş terğını üzerlerine gezdirin ve fırınlayın.
  • Şöbiyette olduğu gibi ılık şerbetleyip servise sunun.