14.4.14

Kestaneli Tartölet


MALZEMELER
  • 125 gr. yumuşak margarin
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım paket kabatma tozu
  • 1,5 su bardağı un

KARAMELLİ MUHALLEBİ
  • 300 ml. süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı dolusu un

İÇ MALZEME
  • 8-10 adet kestane şekeri
  • 80 gr. çikolata
  • 8-10 adet ceviz

YAPILIŞI
  • Margarin, yumurta sarısı, pudra şekeri, kabartma tozu ve un ile yumuşak bir hamur yapın.
  • Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp biraz açın ve kalıbınızın içine yerleştirin.
  • 180 derecede ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin.
  • Toz şekeri küçük bir tencerede karamelleştirin. Sütten 1 çay bardağı ayırıp kalan kısmını karamelin üzerine dökün ve kaynatın
  • Ayırdığınız sütte 1 kaşık unu çırpıp kaynayan süte yavaş yavaş karıştırarak ilave edin.
  • Bir kaç dakika kaynatıp ocağı söndürün.
  • Tartların içine birer tane kestane şekeri koyun ve üzerine karamelli muhallebiden doldurun.
  • En üstüne benmaride erittiğiniz çikolatadan döküp ceviz ile süsleyin.

Kestaneli Parfe


  Devletşah'ın ev sahipliğini yaptığı"kestane ye" etkinliği için uzun uğraşlar sonucu, bir yandan kızımla mücadele edip, bir yandan da 3 çeşit kestaneli tatlı yapmayı başardım.Neden üçünü de tatlı yaptım, hiç olmazsa bir çeşidini tuzlu yapmadım bilemiyorum.
Sonuç mu? Tatlıyı fazla kaçırdığım için önümüzdeki 1 ay boyunca tuzlularla meşgul olacağım sanırım:))
Bu arada, tatlıları yaparken herhangi bir tariften yararlanmadığımı söylemek isterim.

MALZEMELER
  • 200 ml. süt
  • 1 adet muz (küçük doğranmış)
  • 1 adet elma (küçük küp doğranmış)
  • 100 gr. kırık kestane şekeri
  • 200 gr. pötibör bisküvi
  • Bir miktar fındıklı krokant
  • 1 poşet krem şanti (ben kakaolu kullandım, sadesini tavsiye ederim)

YAPILIŞI
  • Krem şantiyi süt ile çırpın.
  • Bisküvileri küçük parçalara kırın.
  • Bütün malzemeyi karıştırın.
  • 20 cm. çapında bir kaseye streç film döşeyip malzemeyi içine dökün ve bastırın.
  • Buzlukta 20 dk. kadar bekletip servis tabağına ters çevirin.
  • Üzerine kakao sos dökerek servis yapın.