Malzemeler:
- Uygun bir tencereyi dolduracak miktarda kuru silor
- 1 kaşık salça
- 3 kaşık sıvı yağ
- Tuz
- 1 l. su
Üzeri için
- 2 kaşık tereyağ
- Pul biber, kırmızı toz biber veya nane
- 1 kase sarmısaklı yoğurt
Yapılışı
- Silorları kırmadan bir tencereye dizin.
- Ayrı bir tencerede sıvı yağda salçayı biraz kavurup, 1 litre kadar su ve tuz ekleyip kaynatın.
- Kaynayan salçalı suyu silorlarınız üst hizasına çıkacak kadar doldurup, kısık ateşte kapağı kapalı olarak 15 dk. pişirin.
- Pişen silorlarınızı servis tabağına alıp, üzerine sarmısaklı yoğurt ve kızdırılmış kırmızı biberli tereyağ (biber yerine nanede olabilir) gezdirip sıcak olarak servise alın.
Not:Silorlar, süt ve su ile hazırlanmış klasik hamurun sac üzerinde pişirilip tek tek rulo şeklinde sarılıp uygun boylarda kesilmesi ve fırında kurutulması ile elde ediliyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder