13.4.14

Silor

Malzemeler:
  • Uygun bir tencereyi dolduracak miktarda kuru silor
  • 1 kaşık salça
  • 3 kaşık sıvı yağ
  • Tuz
  • 1 l. su
Üzeri için
  • 2 kaşık tereyağ
  • Pul biber, kırmızı toz biber veya nane
  • 1 kase sarmısaklı yoğurt
Yapılışı
  • Silorları kırmadan bir tencereye dizin.
  • Ayrı bir tencerede sıvı yağda salçayı biraz kavurup, 1 litre kadar su ve tuz ekleyip kaynatın.
  • Kaynayan salçalı suyu silorlarınız üst hizasına çıkacak kadar doldurup, kısık ateşte kapağı kapalı olarak 15 dk. pişirin.
  • Pişen silorlarınızı servis tabağına alıp, üzerine sarmısaklı yoğurt ve kızdırılmış kırmızı biberli tereyağ (biber yerine nanede olabilir) gezdirip sıcak olarak servise alın.
Not:Silorlar, süt ve su ile hazırlanmış klasik hamurun sac üzerinde pişirilip tek tek rulo şeklinde sarılıp uygun boylarda kesilmesi ve fırında kurutulması ile elde ediliyor.


Hiç yorum yok: