7.4.14

Meyveli Tart



Meyveli tart hem yapımı kısa sürdüğü için hemde hafif ve leziz olduğunu düşündüğüm için genelde acil misafirler için sıkça yaptığım bir çeşit.
Elinizdeki herhangi bir meyveyi bu şekilde değerlendirebilirsiniz.Yada üzerine meyve koymadan çikolata hindistan cevizi vs. ile süsleyip ikram edebilirsiniz.
Hala bir tart kalıbınız yoksa büyük boy olanından hemen edinmenizi tavsiye ederim.
Vereceğim ölçüler büyük boy kalıp için (çap 28 cm)tam geliyor.

MALZEMELER
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 kahve fincanı süt
  • 2 kahve fincanı pudra şekeri
  • 4-5 fincan un (normal kek kıvamında olacak)
  •  2 yumurta
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya

ÜZERİ İÇİN
  • 1 poşet dr.oetker krem ole
  • 400 ml. süt
  • Arzuya göre meyve
  • 1 poşet tart jöle

YAPILIŞI
  • Hamur malzemelerini çırpın.
  • Margarin ile yağlayıp unladığınız tart kalıbına dökün ve  derecede ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.
  • Fırından çıkarınca ters çevirin.
  • Krem oleyi 400 ml. süt ile hazırlayıp tartın içine doldurun.
  • meyveleri üzerine dizip, üzerindeki tarife göre hazırladığınız tart jöleyi meyvelerin üzerine dökün.
  • Bir müddet buzdolabında bekletip servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok: