7.4.14

Profiterol

Profiterolün bizim ailede farklı bir ismi vardır.Seneler önce ilk kez yaptığımda oğlumun, bunların adını unutup "pröfesöröl" demesinden sonra, bu tatlıların adıda bizde böyle anılır oldu.Dr. oetkerin profiterolleri kadar güzeldiler açıkçası.Yinede bu konudaki yorumları size bırakıyorum.Ben sosunu hazır kakao sos kullandım fakat size dr.oetker in çikolata sosunu tavsiye ediyorum.
MALZEMELER
  • 1 su bardağı su
  • 50 gr. margarin
  • 3/4 su bardağı un
  • Bir tutam tuz
  • 2 yumurta
DOLGU KREMASI
  • Yarım litre süt
  • 2 kaşık tepeleme dolusu un
  • 1 paket vanilya
  • 50 gr. margarin
  • 5 kaşık şeker
ÇİKOLATALI SOS
  • 1 paket dr.oetker çikolata sos
  • 400 ml. süt
YAPILIŞI
  • Su tuz ve margarini bir tencerede kaynatın
  • Unu içine ekleyip hızlıca karıştırın
  • Bu şekilde bir kaç dakika kavurun.(Hamur helva kıvamında olacak)Ocağı söndürüp hamuru soğumaya bırakın
  • Soğumuş hamura yumurtaları tek tek ekleyip mikser ile çırpın ve krema torbasına doldurup tepsiye cevizden biraz daha küçük olacak şekilde aralıklı olarak sıkın.
  • 200 derecede ısıtılmış fırında 20 dk. kadar pişirin.Piştiğinde hamurlar pembeleşmesi gerekiyor.Pişirme süresini fırınınıza göre artırabilirsiniz.
  • Hamurlar piştikten sonra 10-15 dk fırının kapağını hamurların sönmemesi için açmayın.
  • Diğer yanda sütten 1 çay bardağı ayırıp kalan kısmı kaynatın.
  • Ayurdığınız süte un ve şekeri karıştırıp kaynayan süte yavaşça karıştırarak ekleyin.Bir kaç dk. kaynatıp vanilya ve margarinide ekleyip mikser ile bir süre çırpın ve soğumaya bırakın.
  • Bu aşamada kremanın kabuklanmasını önlemek için arada karıştırın.
  • Soğuyan kremayı krema torbası ile soğuyan hamurların içine sıkın.
  • En üstüne hazırladığınız çikolata sosunu döküp servis yapın.

Hiç yorum yok: