7.4.14

Ayva Muhallebisi


Mayhoş tatlardan hoşlananlar için ideal bir tatlı

MALZEMELER
  • 1litre vişne kompostosu
  • 2 adet küçük doğranmış ayva
  • 1oo gr. margarin veya tere yağ
  • 2 yemek kaşığı dolusu un
  • Kompostonuzun şeker oranına göre gerekirse istediğiniz miktarda şeker(ben iki kaşık reçel kullandığım için 8 kaşıkta şeker ilave ettim)

YAPILIŞI
Kompostonun vişnelerini ayırıp ayva ile vişne suyunu ayvalar yumuşayana kadar pişirin.Toz şekeri de ilave edip ocağı söndürün.Ayrı bir tencerede erittiğiniz yağın içine unu ekleyip sararana kadar kavurun.diğer yanda kaynattığınız kompostodan yavaş yavaş una dökerek karıştırın.Bu şekilde 5 dk. kadar kaynatıp servis tabaklarına alın.
Ben ayva tanelerini kaselere orantılı paylaştırmadığım için fotoğrafta görünmüyorlar.Oldukça bol taneliylider oysa:)))
Afiyetle yemeniz dileğiyle..



Hiç yorum yok: