26.1.13

Fırında Yeşil Mercimek









En sevdiğim yemekler arasındadır mercimek.Özellikle de makarnalı olan.Yıllar önce teyzemde yemiştim ilk defa.Ve o gün bugün tadını unutamam.Teyzeciğimin ellerine sağlık.Onlardan öğreneceğim çok şey var daha..
Önce hamur sandalları hazırlamak için 1,5 su bardağı un, 1 çay kaşığı tuz, yaklaşık 4/3 su bardağı su ile orta sertlikte bir hamur yapıp 10 dk. dinlendirip hamuru ikiye bölün.Bu hamurları oklava ile mantı hamuru kalınlığında açın.Açtığınız hamurdan 2,5 cm.lik kareler kesin ve iki yanından tutup uçları yapıştırın. Tepsiye dizip 200 derecede ısıtılmış fırında hafif pembeleşene kadar pişirin.
Bu arada bir kaç saat önceden suda beklettiğiniz 2 bardak mercimeği yıkayıp süzün.1 fincan zeytin yağında 1 adet yemeklik doğranmış soğanı biraz kavurun.1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası ekleyip biraz daha kavurun.Mercimekleri de ekleyip biraz daha karıştırın ve içine 1 tatlı kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı nar ekşisi, 1 kaşık limon suyu, 4 su bardağı su ekleyip düdüklü tencerede 20 dk. pişirin.Pişen yemeği tepsideki hamurların üzerine döküp hamurlar yumuşayana kadar fırında pişirin.
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: