7.4.14

Portakal Kabuğu Şekerlemesi

Artık portakal limon kabuklarını sakın atmayın.Çok lezzetli, pasta ve kurabiyelerinizde gönül rahatlığı ile kullanabileceğiniz şekerlemelere dönüşebiliyorlar çünkü.
Malzemeler
  • 2 adet portakal kabuğu
  • 1 su bardağı kadar seker
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
Yapılışı
Portakalları soyun ve kabukları jülyen doğrayın.
Üzerine çıkacak kadar su ile 5 dakika haşlayın.Suyunu süzüp, aynı işlemi kabukların acısı çıkana kadar, 3-4 kez tekrarlayın.
Haşlama işlemi tamamlanınca bir kevgire alıp suyunu tamamen süzün.
Süzülen kabukları tencereye alıp toz şekerini ve 1 çay bardağı suyu ekleyin.Portakal kabukları saydam hale gelene kadar kısık ateşte kaynatın.
Bu işlemin sonunda kabukları bir yağlı kağıt veya folyo üzerine dizip, bir gün kadar kurumasını bekleyin.
Son olarak şekerlemelerinizi pudra şekerine bulayarak muhafaza edin.
Ben boyutlarını biraz daha küçülttüm.Küçük küpler halinde doğradım.



Hiç yorum yok: