26.1.13

Kakaolu Bonbon









KAKAOLU BONBON
  • 300 ml. süt
  • 125 gr. margarin
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 paket vanilya
  • 2 kaşık kakao
  • 600 gr. pötibör bisküvi
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
Margarini eritip içine sütü ilave edin.Bisküvileri elinizle mümkün olduğu kadar küçük ufalayıp, şeker, kakao, vanilya ve cevizi karışıma ekleyip karıştırın.Elde ettiğiniz hamurdan tatlı kaşığını ıslatıp küçük parçalar alın ve avucunuzu ıslatıp topları yuvarlayın.Son olarak topları hindistan cevizine bulayıp servis tabağına alın.Bir saat kadar buzdolabında bekletip servis yapın.
Aynı şekilde topları farklı malzeme ilede kaplayabilirsiniz.Dövülmüş fındık,antep fıstığı,kakao vs.

Hiç yorum yok: