26.1.13

Fırında Palamut














Malumunuz bu yıl balık oldukça fazla.Özellikle de palamut.Balıkla arası iyi olmayan çok nadir balık pişiren ben bile haftada iki kez balık pişirdiğime inanamıyorum.Ama itiraf etmeliyim ki oldukça nefis ve şık bir yemek oldu.(bu arada ilk kez yaptığım balık çorbası deneme girişimimden hiç bahsetmeyeceğim)
Gelelim tarife..
  • 2 adet parmak kalınlığında doğranıp temizlenmiş palamut
  • 1 adet ince halka dilimlenmiş limon
  • 2-3 adet halka doğranmış domates
  • 2 adet halka doğranmış soğan
Balıkları yağlanmış tepsiye sıralayın.Üzerlerini tuzlayın ve sırayla limonu,soğanı ve domatesi üst üste koyun.200 dercede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.(balıklar suyunu salıp tekrar çektiğinde pişmiş oluyor)Fırından çıkardığınızda domateslerin üzerini taze nane yaprakları ile süsleyin.


Hiç yorum yok: