26.1.13

Ezo Gelin Çorbası























MALZEMELER
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 fincan bulgur
  • 1 kaşık biber salçası
  • 1 kaşık domates salçası
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 kaşık tereyağ
  • 1 kaşık un
  • Tuz
  • Karabiber
  • Nane
  • 1/4 limon suyu
YAPILIŞI
  • Mercimeği ve bulguru 1,5 l. su ile pişene kadar kaynatın.
  • Tavada unu bir miktar yağ ile kavurun.Rendelenmiş soğanı ekleyip biraz daha kavurmaya devam edin.Salçalarınıda ilave ettikten sonra çorbadan kepçe yardımı ile bir miktar alıp kavrulmuş malzemeyi sulandırın ve çorbaya yavaş yavaş ekleyin.
  • Bir süre kayanattıktan sonra tuz, nane ve karabiber ilave edip limon suyunu sıkın ve üzerine kızdırılmış tereyağ gezdirip servise alın.

Hiç yorum yok: