9.4.14

Tiramisu pasta


İşte tramisunun tarifi:

MALZEMELER
  • 4 adet yumurta
  • 4 fincan şeker
  • 4 fincan un
  • 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
  • yarım fincan su
  • Bir fiske tuz
  • 1 tatlı kaşığı neskafe
Yumurta ve şekeri tuz ile 5 dk. beyaz köpük olana kadar çırpın.Limon kabuğu, suyu ve unu ilave edip biraz daha karıştırın ve büyük boy kelepçeli kalıpta 200 derecede ısıtılmış fırında 20 dk. kadar pişirin.Fırından çıkan kekin üzerini örtüp 5 dk. dinlendirin ve kalıptan çıkarın.Enine iki parçaya bölün.
Pasta katlarını yarım bardak neskafe ile ıslatın.

KREMA  İÇİN
  • 4 su bardağı süt
  • 3 kaşık dolusu un
  • 1 küçük kutu labne peynir
  • 1 poşet vanilya
  • 8 kaşık şeker
  • 2 kaşık kakao
Sütün 1 bardağını ayırıp diğerini kaynatın.Şekeri ve unu karıştırıp ayırdığınız 1 su bardağı sütü de ekleyip çırpın.Yavaş yavaş karıştırarak kaynayan süte ilave edin.5 dk. kaynatıp vanilyasını ekleyin ve üzerini kapatıp ılınmasını bekleyin.Daha sonra labneyi de ekleyip mikser ile tamamen karışana kadar çırpın.Kremanın yarısını kekin arasına yarısını da üzerine döküp yanlarına sıvayın.
Üzerine kakao serpip kenarlarına rolokat yapıştırın.


Hiç yorum yok: