2.8.14

Afyon Haşhaşlı Burması


 Haşhaşlı Burma
MALZEMELER
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1/4 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 küp yaş maya
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Aldığı kadar un
İÇ MALZEME
  • 200 gr. ezilmiş haşhaş
  • 1 su bardağı sıvı yağ (tercihen zeytin yağ)
  • 1 silme yemek kaşığı toz şeker
YAPILIŞI
Öncelikle tüm malzemenin oda ısısında olmasına dikkat ederek mayayı 1 su bardağı suda çözün.
Diğer ana malzeme ile karıştırıp en son unu ekleyip orta yumuşaklıkta bir hamur elde edin.
Hamur leğeninin üzerini kapatıp hamur yaklaşık 2-3 katına çıkana kadar mayalayın.
Mayalanan hamuru 2 parçaya bölüp, bir parçasını 5 bezeye bölün. Her bezeyi tabak büyüklüğünde açıp sıvı yağ ile iyice çözdüğünüz haşhaşı 5 kat hamurun aralarına yeterli miktarda sürüp üst üste kotun.
5 kat hamuru birlikte tekrar hamurun parçalanacak kadar incelmesine izin vermeden açın.
Açtığınız hamuru yaklaşık 3 cm. kadar genişliğinde şeritler halinde keserek şeritleri iki undan bükün ve tepsiye küçük aralıklarla yerleştirin.
Bir süre kabarmasını bekleyip 200 derecede ısıtılmış fırında pişirin.
Not: arzu ederseniz  kalan 1/2 lik hamura da aynı işlemi uygulayın.Ben diğer hamurdan peynirli domatesli çörek yaptım.Yakında onu da paylaşacağım..




Hiç yorum yok: