2.8.14

Sebzeli Ekmek


MALZEMELER
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1/4 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 küp yaş maya
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Aldığı kadar un
İÇ MALZEME
  • 1 su bardağı siyah zeytin
  • 1 su bardağı yeşil zeytin
  • 1 su bardağı kurutulmuş domates
  • 1 su bardağı beyaz peynir
YAPILIŞI
Hamur malzemelerini yumuşak kıvamda yoğurup 2 katına çıkana kadar mayalandırın. Daha sonra hamuru 2 parçaya bölüp yağladığınız tezgahta hamurun üzerine de bir miktar yağ gezdirip elinizle yarım cm. ye kadar inceltin.
Üzerine zeytinleri, sıcak suda yumuşatıp doğradığınız kuru domatesleri ve peyniri serpin.
Sıkı bir rulo yapıp somun ekmek kalıbında mayalamaya bırakın.
Mayalanan hamuru 200 derecede ısıtılmış fırında içini çekene kadar pişirin.
Kurutulmuş domates yerine küp doğrayıp bir süre süzgeçten suyunu süzdüğünüz taze domates te kullanabilirsini

Hiç yorum yok: