14.4.14

Kestaneli Tartölet


MALZEMELER
  • 125 gr. yumuşak margarin
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım paket kabatma tozu
  • 1,5 su bardağı un

KARAMELLİ MUHALLEBİ
  • 300 ml. süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı dolusu un

İÇ MALZEME
  • 8-10 adet kestane şekeri
  • 80 gr. çikolata
  • 8-10 adet ceviz

YAPILIŞI
  • Margarin, yumurta sarısı, pudra şekeri, kabartma tozu ve un ile yumuşak bir hamur yapın.
  • Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp biraz açın ve kalıbınızın içine yerleştirin.
  • 180 derecede ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin.
  • Toz şekeri küçük bir tencerede karamelleştirin. Sütten 1 çay bardağı ayırıp kalan kısmını karamelin üzerine dökün ve kaynatın
  • Ayırdığınız sütte 1 kaşık unu çırpıp kaynayan süte yavaş yavaş karıştırarak ilave edin.
  • Bir kaç dakika kaynatıp ocağı söndürün.
  • Tartların içine birer tane kestane şekeri koyun ve üzerine karamelli muhallebiden doldurun.
  • En üstüne benmaride erittiğiniz çikolatadan döküp ceviz ile süsleyin.

Hiç yorum yok: