2.8.14

Tiramisu


Şimdiye kadar denediğim tiramisu tariflerinden farklı olarak çiğ krema ile yapılan bu tarifi biz daha orjinal bulduk..Kaşıkla yenebilecek kadar yumuşak  kıvamlı bir dokusunun olması tercih nedeni..
PANDİSPANYA MALZEMELER
  • 4 adet yumurta
  • 4 kahve fincanı toz şeker
  • 1 kahve fincanı su
  • 25 gr. kakao
  • Bir tutam tuz
  • 3,5 kahve fincanı un
  • 1 kabartma tozu ve vanilya
  • 1 su bardağı şekerli nescafe  sade veya 3 ü bir arada (keki ıslatmak için)
KREMA MALZEMELERİ
  • 200 ml. çiğ krema
  • 300 gr. labne
  • 1 poşet kremşanti
YAPILIŞI
Osa ısısındaki yumurtaları şeker ve tuz ile 5 dk. kadar çırpın.Su, kabartma tozu, elenmiş kakao ve unu ilave edip karıştırın ve büyük boy dikdörtgen borcama döküp 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin.
Üzerini örtüp bıraktığınız kek soğurken krema malzemelerini çırpın.
Soğuyan keki 2 kat olacak şekilde böldüğünüz kekin ilk parçasını nescafe ile bolca ıslatın ve kremanın yarısını üzerine yayın. İkinci kek parçasını da üzerine yerleştirip ıslatın.Kalan kremayı üzerine sürüp buzdolabında dinlenmeye bırakın.
Bir kaç saat sonra servis etmeden üzerine bol kakao serpip servis yapabilirsiniz.


Hiç yorum yok: