14.4.14

Kestaneli Parfe


  Devletşah'ın ev sahipliğini yaptığı"kestane ye" etkinliği için uzun uğraşlar sonucu, bir yandan kızımla mücadele edip, bir yandan da 3 çeşit kestaneli tatlı yapmayı başardım.Neden üçünü de tatlı yaptım, hiç olmazsa bir çeşidini tuzlu yapmadım bilemiyorum.
Sonuç mu? Tatlıyı fazla kaçırdığım için önümüzdeki 1 ay boyunca tuzlularla meşgul olacağım sanırım:))
Bu arada, tatlıları yaparken herhangi bir tariften yararlanmadığımı söylemek isterim.

MALZEMELER
  • 200 ml. süt
  • 1 adet muz (küçük doğranmış)
  • 1 adet elma (küçük küp doğranmış)
  • 100 gr. kırık kestane şekeri
  • 200 gr. pötibör bisküvi
  • Bir miktar fındıklı krokant
  • 1 poşet krem şanti (ben kakaolu kullandım, sadesini tavsiye ederim)

YAPILIŞI
  • Krem şantiyi süt ile çırpın.
  • Bisküvileri küçük parçalara kırın.
  • Bütün malzemeyi karıştırın.
  • 20 cm. çapında bir kaseye streç film döşeyip malzemeyi içine dökün ve bastırın.
  • Buzlukta 20 dk. kadar bekletip servis tabağına ters çevirin.
  • Üzerine kakao sos dökerek servis yapın.

Hiç yorum yok: