Limon aromalı un kullanacağım için tarçın kullanmadım. Kepek olayı ise doğaçlama :P
Bu arada, evimizin karşısındaki fırına kepek almaya giden oğlum, bir daha kepek almayacağı konusunda beni uyardı :) Ne yapalım yolun karşısına geçip kepek alacak birini buluruz elbette ...
- 3 yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 2 kaşık bal
- Bir fiske tuz
- 1 çay bardağı kepek
- 1,5 su bardağı limon aromalı kek un (sinangil)
- 1 poşet kabartma tozu
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
- 1 orta boy havuç
- 2 kaşık labne peynir
- 2 tatlı kaşığı pudra şeker
Son olarak ceviz ve havuçu ekleyip son kez karıştırın.
Hamuru mufın kağıtlarına paylaştırıp 180 dercede ısıtılmış fırında 25- 35 dk. pişirin.
Fırından çıkardığınız kekleri ılık hale geldiğinde pudra şekeri ile karıştırdığınız labne ile süsleyip servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder